Residència

La residència Paradís del Mar, a Pineda de Mar, ofereix ambient familiar, càlid i humà per a donar suport a les persones grans, oferint una assistència personalitzada i integral per als residents. Sabem que fer el pas de prendre la decisió que implica portar a un ser estimat a una residència és difícil, per això, en Paradís de la Mar emprem tota la professionalitat i cor perquè aquest pas tingui sentit.

Els serveis estan enfocats a preservar la salut i proporcionar la major qualitat de vida possible de les persones ateses, així com també potenciar la seva autonomia personal i autoestima. Per aquesta raó, la residència Paradís de la Mar a Pineda de Mar està especialitzada en el tractament no farmacològic de la malaltia de Alzheimar, així com el tractament no farmacològic d’altres malalties que afecten la capacitat cognitiva.

 

La qualitat humana i professional del personal que forma part del centre residencial Paradís del Mar, a Pineda de Mar, està dirigida de forma personalitzada cap a les necessitats concretes de cada resident, amb l’objectiu de satisfer els seus gustos i preferències, establint una comunicació el més pròxima possible amb els seus familiars. Per aquesta raó, podem dir que el nostre servei és especial. És especial perquè ens adaptem a les necessitats de cadascun dels usuaris, així com a les necessitats de les famílies d’aquests. La història de vida de cadascun dels usuaris és singular, com a singulars són les famílies. En definitiva, Paradís del Mar a Pineda de Mar, és un centre que cobrirà totes les expectatives i necessitats reals de les persones que vagin a residir en ell.

Paradís del Mar, a Pineda de Mar, és un lloc idoni on tenir una vida tranquil·la i gaudir de passejos prop de la mar, de la nostra cuina casolana i mediterrània i d’unes instal·lacions àmplies i totalment equipades. A més, la nostra situació geogràfica fa que estiguem a 30 minuts escassos de Barcelona, en un entorn privilegiat, ja que oferim el millor d’un poble recollit, amb història romana i als peus de la mar, al costat de Barcelona.

Centre concertat per la Generalitat de Catalunya que regula i supervisa les nostres activitats a través de les inspeccions anuals.

Teràpies, activitats y tallers

Les teràpies i tallers són fonamentals per als usuaris d’una residència. Aquestes teràpies i tallers d’estimulació cognitiva ajuden a mantenir les capacitats cognitives i físiques dels usuaris. Per aquesta raó, en la residència Paradís de la Mar, a Pineda de Mar, fem molt recalcament en l’elaboració i execució d’aquests tallers i activitats programades, ja que d’ells depèn que puguem ajudar a frenar, en certa manera, malalties com l’Alzheimer, el Párkinson i altres malalties degeneratives. En definitiva, les teràpies, activitats i tallers mantenen actius als usuaris i ajuden a mantenir la seva salut, tant física com mental.

Com a exemple, identifiquem uns exemples d’activitats terapèutiques i lúdiques:

 • Programes col·lectius i individuals de psicomotricitat, memòria, psicoestimulación.
  Programes de participació familiar en activitats amb el centre de caràcter lúdic i solidari.
  Rehabilitació amb sessions de fisioteràpia individualitzades i personalitzades.
  Sortides d’interacció amb l’entorn (platja, excursions, espectacles, etc.).
  Tallers intergeneracionals, potenciem activitats amb diversos centres escolars, associacions.
  Teràpies i tallers adaptats als gustos, preferències i necessitats de cada persona.

Les families

Les famílies, dins d’una residència, són una peça fonamental. És important remarcar que les residències no som un substitutiu de les famílies, sinó que som un complement d’aquestes. Per aquesta raó, en Paradís de la Mar, volem ser el millor complement de les famílies per a fomentar la comunicació entre usuari i família en aquesta nova etapa. La nostra vocació és el benestar dels usuaris i les seves famílies, per això, fomentem la participació de les famílies en totes les activitats que es realitzen en Paradís de la Mar. En aquest sentit, com a màxims exponents del tracte a persones grans a Pineda de Mar, indiquem una sèrie d’exemples del foment de la comunicació fluida entre usuaris, famílies i professionals en Paradís de la Mar:

 • Podeu venir al centre sempre que vulguin sense horaris. (Sempre respectant els horaris dels menjars i els descansos dels residents).
 • Podeu trucar, parlar amb els vostres familiars i consultar el seu estat sempre que vulgueu.
 • Paradís de la Mar és la casa dels usuaris i, per tant, també és la vostra llar.
 • Informes personalitzats on ser recull l’evolució de la persona.
 • Estem a la disposició de les famílies 24 hores al dia, 365 dies a l’any, com no podia ser d’una altra manera.

Instalacions

La nostra residència disposa d’àmplies habitacions tant individuals com dobles, amb bany geriàtric. Aquestes habitacions estan equipades amb llits articulats i mesures de seguretat. A més, permetem la personalització de les habitacions perquè la sensació de llar sigui de veritat. És important que els usuaris se sentin com a casa, per aquesta raó, han de tenir elements personals propis dins de les seves habitacions, com ho tindrien dins de les seves cases. En aquest sentit, per exemple, una foto de la família, un calendari “del poble d’origen” o una figura que tenia a l’habitació de la seva casa. En definitiva, volem que tingueu una casa a Pineda de Mar.

Les zones comunes d’una residència són molt importants, ja que fomenten la interrelació entre usuaris i famílies. Són un punt de trobada per a xerrar, estar i passar una bona estona. Per això, les nostres zones comunes consten de sala d’estar, sala de visites, menjador i espai lúdic, són zones àmplies sense barreres arquitectòniques i amb molta claredat. Les àmplies terrasses són un gran espai en el qual passar les tardes al voltant dels teus, juntament amb l’equip de professionals de Paradís de la Mar.

Moltes residències passen per damunt, “de puntetes” per aquest apartat. En Paradís de la Mar ens enorgullim de la cuina que posem a la disposició dels usuaris, ja que proposem una dieta equilibrada, sana, però sense renunciar als sabors de la cuina mediterrània. El menjar és un dels plaers que es mantenen amb l’edat i, per aquesta raó, és una part súper important en Paradís de la Mar. A més, fem tallers i activitats gastronòmiques en la nostra cuina, ja que som una referència a Pineda de Mar.

Els exteriors sempre han estat un element clau, tant en residències de 3a edat, com en hotels o en habitatges. Per aquesta raó, en Paradís de la Mar li donem una importància molt elevada a les terrasses i zones d’estar a l’aire lliure. Les hores de sol tebi són una gran excusa per a compartir una estona amb els altres usuaris i amb les famílies, ja que la nostra ubicació en el centre de Pineda de Mar fa que puguem oferir-te una residència amb les més càlides i millors zones exteriors de la zona de Barcelona. Et convidem que vinguis a passar una estona al capvespre, a veure com es posa el sol i gaudir de la pau i tranquil·litat que t’oferim.

Vols més informació? Tens preguntes sobre els nostres serveis?  Contacta amb nosaltres sense compromisos, estarem encantats d’ajudar-te.

This post is also available in: Spanish